2011. május 29., vasárnap

Túró-palacsinta

Ezt a receptet egyszer a Blikk Nőkben találtam.

Hozzávalók 4 személyre

2 evőkanál margarin
250g túró
125 ml tej
1 tojás
2 db nagyobb alma
150g liszt
fél tasak sütőpor

olaj a sütéshez
100g eperlekvár
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés
A margarint olvasszuk meg. Hagyjuk kihűlni, és egy tálban keverjük össze a túróval, a tejjel és a tojással. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát. Aprítsuk fel a gyümölcsöt és adjuk hozzá a túrós masszához. A lisztet keverjük össze a sütőporral és 1 csipet sóval (én a mokkás kanál felét szoktam tenni), majd ezt is forgassuk a tésztába és jól keverjük el.

A palacsinta sütőt kenjük ki olajjal. Forrósítsuk fel és süssük ki benne a kisméretű, kb 1 ujjnyi vastag palacsintákat.

Eperlekvárral és tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat :):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése