Ezt a receptet egy nagyon kedves kollégám osztotta meg velem. Isteni finom :):)
Ezúton is köszönöm Neki :)
Hozzávalók:
1 csomag győri kakaós keksz (lehet más is)
1 csésze darált dió
10 dkg vaj
fél kávéskanál fahéj
A töltelékhez:
4 tojás
3 csomag 125 g-os Philadelphia light krémsajt
1 csésze cukor - ha édesen szeretnénk, ha nem akkor elegendő 3/4 csészényi is
2 csomag vaníliás cukor
1 nagy pohár és 1 kis pohár tejföl
A kekszet összetörjük vagy megdaráljuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és bekapcsoljuk a sütőt.
A kekszet, a diót, a fahéjat és a mikróban megpuhított vajat összekeverjük. A tortakarika aljába nyomkodjuk.
A 4 tojást a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a krémsajtot, ezzel is tovább keverjük. Majd a tejföl következik. A folyékony masszát a kakaós-diós alapra öntjük és a sütőben kb. 170 fokon 40-70 percig sütjük. (csináljunk tűpróbát, hogy készen van e a sütink)
Sütéskor megemelkedik, szép magas lesz, viszont kihűléskor összeesik, ez így természetes. :)
Jó étvágyat :):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése