2011. június 5., vasárnap

Epres tiramisu


Ez az a süti amivel mindenki le lehet venni a lábáról :):)

Hozzávalók:
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
10 dkg fehércsoki
2 dl habtejszín
20 dkg eper
babapiskóta
2 dl tej
2-3 ev cukor

Elkészítése:
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, a tejet 2-3 evőkanál cukorral felmelegítünk.
A babapiskótákat egyenként belemártjuk, de nagyon gyorsa kell csinálni mert szétázik. Kibéleljük velük az őzgerincforma alját és az oldalát.
A tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, majd beleteszem a mascarponet és tovább habosítom. A habbá vert tejszinte beleforgatom a, majd a kb 1 percre a mikróban felmelegített fehércsokit is beleteszem a habba.
A krém felét a formába öntöm, majd az egész epreket belenyomkodom.
A tetejére teszem a maradék krémet. Én még ilyenkor is teszek bele epret ha fér :)
Majd újra a tejbe mártogatott babapiskótákat a tetejére teszem.

Az egészet a hűtőbe teszem. És kibírom, hogy egy éjszakát álljon és ne faljam fel :):):)

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése